Business Internaţional

Urmează fuziunea? Un fond de investiţii gigant a devenit acţionar în cele mai mari două bănci din Germania

Urmează fuziunea? Un fond de investiţii gigant a...

Autor: Alex Ciutacu

15.11.2017, 19:09 516

Acţiunile Deutsche Bank şi Commerzbank au crescut după ce fondul Cerberus Capital Management a devenit acţionar de top la cele mai mari două bănci din Germania, potrivit Bloomberg.

Fondul Cerberus, controlat de miliardarul american Stephen A. Feinberg, a refuzat să comenteze motivul pentru care fondul privat de investiţii a achiziţionat aproape 3% din Deutsche Bank, după ce a scos la iveală o achiziţie de 5% din Commerzbank în luna iulie. Commerzbank a fost în discuţii cu potenţiali cumpărători, ceea ce i-a determinat pe analişti şi pe investitori să speculeze o posibilă presiune din partea Cerberus, ca aceste două bănci să fuzioneze.

„Este greu de crezut că raţiunea din spatele investiţiilor Cerberus în Deutsche Bank şi Commerzbank este bazată pe o speranţă ridicată ca ambele bănci să crească”, spune Michael Huenseler, manager în cadrul Assenagon, care deţine acţiunile Deutsche Bank.

Acţiunile Deutsche Bank au înregistrat o creştere cu 1,8% după aflarea ştirii, după ce scăzuseră cu 3,2%. Cele ale Commerzbank au crescut cu 0,6% după ce scăzuseră, mai devreme în acea zi, cu 4,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO