Companii

Antibiotice ar putea fi scoasa la privatizare in octombrie

17.09.2007, 18:35 21

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi ar putea scoate fabrica la privatizare in luna octombrie, potrivit presedintelui AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), Teodor Atanasiu.
El a declarat ca autoritatea asteapta de la consultantul financiar angajat de AVAS, AT Kearney GmbH, sa prezinte o strategie de privatizare a Antibiotice Iasi.
"In urma cu o luna am selectat un consultant financiar. Noi asteptam sa ne prezinte strategia de privatizare si speram ca in luna octombrie sa semnam scoaterea la privatizare a Antibiotice Iasi", a declarat Atanasiu.
Firma AT Kearney GmbH va fi consultantul financiar pentru privatizarea Antibiotice, valoarea contractului semnat intre AVAS si firma germana fiind de 345.000 de euro, fara TVA.
Vanzarile nete ale companiei Antibiotice Iasi au atins, in primele sase luni, valoarea de 102 milioane de lei (32 de milioane de euro), in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada din 2006, cea mai mare pondere fiind detinuta de vanzarile pe piata interna - 90%, iar restul de exporturi.
Statul detine 53,01% din actiunile Antibiotice prin Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului care a selectat deja un consultant juridic pentru privatizarea companiei, firma Bostina si Asociatii si un consultant financiar, AT Kearney GmbH.
AVAS a primit, in toamna anului trecut, 22 de oferte neangajante pentru privatizarea companiei Antibiotice. Un numar de 12 scrisori de intentie au fost depuse de catre fonduri de investitii, iar alte sapte oferte au venit din partea unor companii din domeniul farmaceutic. Alte trei scrisori de intentie au fost depuse de catre distribuitori de medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO