Companii

Carpatair a cumpărat un Boeing 737-300 care va zbura pe rute din Italia şi Moldova

Carpatair a cumpărat un Boeing 737-300 care va zbura pe...

Autor: Mirabela Tiron

03.09.2013, 15:11 1003

Compania aeriană Carpatair a cumpărat o aeronavă Boeing 737-300 care va opera pe rute directe spre Italia din România (Timişoara-Roma, Craiova-Roma) şi Republica Moldova (Chişinău – Roma, Chişinău - Bergamo, Chişinău – Veneţia şi retur).

“Carpatair marchează încheierea cu succes a unei noi etape în procesul de repoziţionare în piaţă prin achiziţia unei noi aeronave jet mediu curier capabilă să acopere rute directe pe o distanţă de circa 4.500 kilometri. Aeronava oferă atât posibilitatea accesării de pieţe noi, cât şi reducerea semnificativă a costurilor de operare pe unitate”, au transmis oficialii companiei.

Carpatair este una dintre cele mai importante companii aeriene româneşti, cu sediul central la Timişoara, având capital majoritar elveţian.

Carpatair a decis să închidă nodul ae­rian de la Timişoara, acuzând poli­ticile comerciale discriminatorii ale ae­ro­portului „Traian Vuia“ legate de ta­xele mai mici percepute maghiarilor de la Wizz Air.

Nicolae Petrov (pilot de MIG) a înfiinţat compania Carpatair în 2000. A fost al doilea transportator aerian lansat de pilotul Petrov, care în vara anului 1994 încercase şi piaţa de peste Prut cu Moldavian Airlines. Printre partenerii  pe care Petrov i-a atras se numără Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, Michael Pieper, şeful holdingului Franke, avocaţii Georg Wiederkehr şi alţii. Astăzi, Petrov mai deţine doar 5,7% din Carpatair.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO