Companii

Carpatair introduce zboruri pe Chişinău-Londra

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2013, 16:40 300

Compania aeriană Carpatair va lansa zboruri pe o nouă rută, de la Chişinău la Londra (aeroportul Luton), cursele fiind operate cu o aeronavă Boeing 737-300, de două ori pe săptămână, în zilele de joi şi duminică.

In  sezonul de vară, operatorul va suplimenta frecvenţele pe această destinaţie.

Biletele s-au pus in vânzare, cu preţuri începând de la 99 euro, potrivit oficialilor companiei.

Carpatair este una dintre cele mai importante companii aeriene româneşti, având capital majoritar elveţian. Carpatair a decis să închidă nodul ae­rian de la Timişoara, acuzând poli­ticile comerciale discriminatorii ale ae­ro­portului “Traian Vuia” legate de ta­xele mai mici percepute maghiarilor de la Wizz Air. Nicolae Petrov (pilot de MIG) a înfiinţat compania Carpatair în 2000.

A fost al doilea transportator aerian lansat de pilotul Petrov, care în vara anului 1994 încercase şi piaţa de peste Prut cu Moldavian Airlines. Printre partenerii  pe care Petrov i-a atras se numără Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, Michael Pieper, şeful holdingului Franke, avocaţii Georg Wiederkehr şi alţii. Petrov deţine 5,7% din Carpatair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO