Companii

Cristian Dinu, AHREND România: Interioarele birourilor capătă încet confortul locuinţelor, efect menit să atragă angajaţii înapoi la sediu

Cristian Dinu, AHREND România: Interioarele birourilor...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.06.2023, 16:45 126

♦ AHREND România este una dintre cele mai importante firme din domeniul amenajărilor de birouri, având o cifră de afaceri de 30 mil. euro anul trecut.

Cristian Dinu, general ma­nager al AHREND Ro­mânia, unul dintre principa­lii jucători de pe piaţa ame­najărilor interi­oare pentru birouri, spune că deşi estima o scădere a pieţei de profil în acest an, pentru compa­nia pe care o conduce anul 2023 a debutat cu mai multe proiecte din zona bancară, energie şi FMCG.

„În a doua jumătate a anului sunt a­nunţate câteva proiecte semnificative pe zona de IT&C. Totuşi opţiunea lucrului de acasă, deşi în descreştere ca fenomen, face ca multe companii să amâne mu­tarea/reamenajarea spaţiului până în mo­mentul în care situaţia pre­zenţei la birou se va stabiliza. Acest aspect, coroborat cu livrarea u­nui număr mai mic de clădiri noi de biro­uri, conduce la o scădere a pieţei amenajă­rilor interioare în perioada ime­diat următoare“, a declarat Cristian Dinu.

AHREND România este una dintre cele mai mari companii din sectorul amenajărilor de bi­rouri, lucrând in­clusiv cu patru pro­ducători locali de mobilier la co­man­dă (bucătării, zone recepţie, dulapuri speciale, etc), soluţii acustice, precum şi partiţii din sticlă. Compania a avut în 2023 o cifră de afa­ceri de 30 de mili­oane de euro, peste cel mai bun an 2019. Creşterea s-a dato­rat în principal numeroaselor proiecte din zona IT&G şi automotive, explică Cristian Dinu. De altfel, compania mizează anul acesta în principal pe IT&C, segment care va creşte impulsionat de domeniul inteli­genţei artificiale. El mai spune şi că interesul pentru proiecte de fit-out va creşte în oraşele care s-au re­marcat deja ca centre de IT sau auto­motive, respectiv Cluj, Iaşi şi Timişoara, deşi numărul redus de clădiri de birouri categoria A limitează numărul relocă­rilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO