Companii

Dezvoltatorii rezidentiali incep lucrul din toamna

Dezvoltatorii rezidentiali incep lucrul din toamna

In cadrul proiectului Quadra 2 se va lucra initial la 200 de apartamente

10.08.2009, 00:00 178

Dezvoltatorii ansamblurilor rezidentiale Quadra 2 si Primavara Lujerului, formate dintr-un total de peste 1.800 de apartamente, ar putea relua lucrarile de constructie la aceste proiecte in toamna acestui an, dupa o perioada de aproape un an de inghet, in care proiectele noi s-au numarat pe degete.

"Pot sa va spun clar ca pana la sfarsitul acestui an vom reincepe lucrarile la proiectul Quadra 2. Vom lucra intr-o prima faza la trei tronsoane, cu un total de peste 200 de apartamente, a caror constructie ar putea incepe in septembrie", a declarat Romeo Cazanescu, directorul general al firmei Conarg Real Estate.

Quadra 2 este un proiect de 850 de locuinte din zona Politehnica din Capitala, anuntat in luna septembrie a anului trecut. Investitia prevazuta se ridica la 75 de milioane de euro, banii urmand a proveni din fonduri proprii, dar si din credite de la Raiffeisen.

Spre sfarsitul anului trecut reprezentantii Conarg au anuntat inghetarea proiectului, cu intentia de a se concentra asupra constructiei la ansamblul Rasarit de Soare, care va fi finalizat in aceasta toamna in Titan. Ca urmare a finalizarii acestui proiect, Conarg, companie care a dezvoltat si ansamblul Quadra Place, va ajunge la peste 1.300 de apartamente noi construite in Bucuresti.

Dezvoltatorii au amanat incepand cu toamna anului trecut numeroase proiecte, ca urmare a scaderii vanzarilor de locuinte si a scaderii preturilor.

Scaderea costurilor cu materialele de constructii, programul "Prima casa" si numarul redus de proiecte noi incepute pot determina o serie de investitori sa mearga contra curentului.

In conditiile in care durata de realizare a unui ansamblu depaseste de regula 12 luni, investitorii iau in calcul si faptul ca pana la ridicarea blocurilor situatia economica s-ar putea imbunatati.

Si dezvoltatorul proiectului Primavara Lujerului din Capitala si-a anuntat intentia de a relua in toamna acestui an constructia proiectului "abandonat" la stadiul de fundatie. Primavara Lujerului prevede constructia a circa 1.000 de apartamente in vecinatatea hipermarketului Cora din Militari.

"Este un moment bun pentru inceperea constructiei deoarece forta de munca este in exces, iar materialele sunt la cele mai joase preturi. In plus, ne bazam foarte mult si pe locatia acestui proiect. Daca era intr-o alta zona, cu siguranta am mai fi asteptat", a declarat Ion Avram, proprietarul firmei Can Serv, dezvoltatorul proiectelor Primavara Ghencea si Primavara Lujerului.

Antreprenorul nu crede ca programul "Prima casa" l-ar putea ajuta foarte mult la vanzarea apartamentelor din proiectul aflat in zona Lujerului, insa spera la alte masuri guvernamentale pentru stimularea domeniului constructiilor.

"Ramane de vazut ce se va intampla cu programul "Prima casa", ale carui fonduri s-ar putea termina pana la sfarsitul anului. Speram ca va fi inceput un program care sa se adreseze strict constructiei de locuinte noi, deoarece nu te poti baza prea mult pe "Prima casa", in conditiile in care tu incepi constructia acum si termini peste un an si jumatate", a mai spus Avram.

Printre cele mai mari ansambluri rezidentiale blocate in ultimul an se numara Casablanca Residence din Titan, Sunset Residence si Infinity din Drumul Taberei sau Sigma Residence din Colentina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO