Companii

Distribuitorul de seminţe Biochem din Constanţa a finalizat un siloz pentru cereale ecologice în judeţul Tulcea. „Cererea pentru astfel de culturi este în creştere în Dobrogea“. Investiţia s-a ridicat la 1,1 milioane de euro, jumătate din sumă fiind asigurată prin fonduri europene

Distribuitorul de seminţe Biochem din Constanţa a...

Autor: Mirabela Tiron

13.01.2023, 16:45 766

 ♦ În judeţul Tulcea sunt peste 74.000 de hectare pe care se cultivă produse certificate ecologic (cea mai mare suprafaţă din România), potrivit datelor Biochem Organics.

Compania Biochem din Constan­ţa, care distribuie către fermierii ro­mâni seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte, controlată de Constan­tin Chimişliu, a finalizat con­strucţia unui centru pentru depozitarea cerealelor ecologice la Lunca, în judeţul Tulcea, proiect realizat pe fonduri europene.

„Am finalizat un siloz pentru co­lectare de cereale bio, grâu, porumb, floarea-soa­relui pe care le exportăm peste Ocean. Cere­rea pentru astfel de culturi este în creştere mai ales pe zona Dobrogei şi în special pe judeţul Tulcea date fiind preţurile mai mari şi cu 30% la aceste cereale“, a spus pentru ZF inginerul agronom Con­stantin Chimişliu, care a intrat în comerţul cu pesticide în 1991. Ante­rior, el a lucrat ca director de cerce­tări în agricultură timp de opt ani, la staţiunea de cercetări Valul lui Tra­ian, subordonată In­stitutului Naţio­nal de Cercetare-Dezvoltare Agri­colă Fundulea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO