Companii

Distribuţia de medicamente are un nou lider, după ce Fildas Trading, deţinută de Anca Vlad, a avut 4,2 mld. lei în 2019 şi a depăşit Mediplus

Distribuţia de medicamente are un nou lider, după ce...

Autor: Georgiana Mihalache

03.06.2020, 00:07 1648

♦ Fildas Trading a fost înfiinţat de antreprenoarea Anca Vlad în urmă cu trei decenii ♦ Anul trecut a ajuns la 4,2 mld. lei afaceri, depăşind Mediplus, care a raportat 4 mld. lei vânzări.

Distribuţia de medicamente, o piaţă de peste 30 mld. lei anual, are un nou lider - Fildas Trading, care a depăşit Mediplus din perspectiva vânzărilor, potrivit datelor ZF de la Ministerul de Finanţe şi celor oferite de companii.

Astfel, Fildas Trading, distribuitorul de medi­camente fon­dat de antreprenoarea Anca Vlad, a ajuns la afaceri de 4,2 mld. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, arată da­tele trimise de reprezentanţii companiei pentru ZF. Mediplus, liderul din ultimii ani, a raportat afaceri de 4 mld. lei în 2019, o creştere de 5%.

Încă din 2017 Fildas a început mai puternic consoli­da­rea în piaţă, când a trecut pentru prima dată în top trei dis­tri­buitori de medicamente, depăşind Farmexim. Ulterior, în 2018 a mai urcat un loc după ce a devansat din perspectiva afacerilor Farmexpert (actualul Alliance Healthcare).

Distribuţia de medicamente a fost marcată după anul 2010 de falimente răsunătoare ale companiilor din fruntea clasamentului, lucru care a făcut loc celorlalţi jucători să se consolideze.

Relad, Montero, ADM Farm şi Polisano, com­pa­nii puternice în domeniul distribuţiei farma, au pierdut rând pe rând locul din clasament în urma problemelor fi­nan­ciare, însă în ultimii cinci ani nu au mai existat astfel de miş­cări în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO