Companii

Marshal Turism si-a bugetat afaceri de 19 milioane de euro

21.02.2005, 00:00 29


Marshal Turism, al doilea mare tour-operator de pe piata romaneasca, isi propune o crestere cu 20-25% a cifrei de afaceri anul acesta pana, la circa 19 milioane de euro, dupa ce a investit intr-un nou birou in Bucuresti.


"Anul trecut am avut o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul precedent, iar pentru acest an vrem sa acceleram ritmul de crestere, astfel ca in doi trei ani sa redevenim cel mai mare tour-operator de pe piata romaneasca", a spus Ion Antonescu, presedintele Marshal Turism, care a revenit anul acesta dupa patru ani in care a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Culturii si Cultelor. Compania va deschide dupa 1 martie un nou birou in Bucuresti, zona Piata Romana, spatiul fiind proprietatea companiei. "Sediul are in jur de 200 de metri patrati, subsol si parter. Investitiile in renovare s-au ridicat la peste 6 miliarde de lei (150.000 euro)", a mai spus Antonescu.


Marshal Turism mai are un birou in Bucuresti, in Piata Unirii, tot proprietate a firmei, si unul in Craiova. Marshal Turism are in jur de 80 de angajati. Spre deosebire de concurentii sai, care se extind teritorial, Marshal si-a inchis anul trecut agentiile din restul oraselor mari ale tarii (Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Ploiesti).


O alta directie a investitiilor companiei este Internetul. "Vom lansa in curand un nou site care va fi dezvoltat impreuna cu compania Amadeus. Acesta va include o facilitate pentru rezervarea de bilete de avion si sapte sisteme de rezervari online pentru pachete turistice. Alte proiecte sunt lansarea unui serviciu de consultanta de turism de tip video-chat, precum si un serviciu de vanzare de bilete CFR pe rute internationale", a mai spus Antonescu.


Marshal Turism mai detine un teren de 8.000 de metri patrati in zona Pietei Victoria din Capitala, unde intentiona sa construiasca un hotel. "In prezent, suntem in proces la Curtea Suprema pentru o parte din acest teren. Dupa finalizarea procesului voi vinde terenul si voi cumpara un altul de circa 1.000 de metri patrati, iar restul fondurilor le voi investi intr-un hotel, astfel nu va mai fi necesar sa contractez credite", a spus Antonescu.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO