Companii

Oficial din turism din Antalya: Încercăm să compensăm lipsa turiştilor ucraineni şi ruşi prin atragerea europenilor

Anul trecut, aproape 500.000 de români şi-au făcut vacanţele în Turcia.

Anul trecut, aproape 500.000 de români şi-au făcut vacanţele în Turcia.

Autor: Miruna Diaconu

05.05.2022, 17:40 150

♦ Inflaţia care se face simţită la nivel internaţional îşi va lăsa amprenta şi asupra preţurilor practicate de hotelierii din Turcia, astfel că sunt aşteptate creşteri.

Osman Ayik, consilierul guvernatorului din Antalya, Turcia, responsabil pe turism, spune că efectele conflictului din Ucraina se resimt puternic asupra pieţei turistice din Antalya, precum şi în toată Turcia. Ucraina şi Rusia reprezentau cele mai importante pieţe din care veneau cei mai mulţi turişti străini în Turcia. Auto­rită­ţile locale din Turcia vor să compenseze lip­sa celor două pie­ţe prin atragerea de noi turişti, inclusiv din România.

„Încercăm să com­pensăm pentru că avem multe surse din care putem aduce tu­rişti. Autorităţile locale lu­crează la acest lucru, im­ple­men­tează noi cam­panii de promovare, avem câteva pieţe cla­sice cum ar fi Germania şi ţările europene. Dar în ultima perioadă ne concentrăm pe ţările balcanice, inclusiv România. Probabil nu vom reuşi să compensăm toată lipsa, însă în mare parte sperăm să avem succes“, spune Osman Ayik.

Anul trecut, aproape 500.000 de români şi-au făcut vacanţele în Turcia, iar una dintre zonele preferate a fost Antalya. Românii se află în top zece turişti străini care au ajuns în Turcia în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO