Companii

Patriciu redeschide restaurantul bancherilor, cu preturi de "criza"

26.02.2009, 17:14 47

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani, care detine un pachet de 30% din actiunile restaurantului de lux Heritage, redeschide unitatea la inceputul lunii martie, dupa o perioada de aproape cinci luni in care asa-numitul "restaurant al bancherilor" a fost inchis pentru renovare si restructurare.

La inceputul anului, reprezentantii Heritage spuneau ca locatia va avea si o parte de club, dar ca activitatea va ramane aceeasi.
Pentru anul acesta, conducerea anunta schimbarea directorului general, in persoana Simonei Mardale, care o va inlocui pe Monica Cretu. Mai mult, si bucatarul-sef, David Contant, a fost schimbat cu Richard Nael care va face preparate "la preturi moderate de criza", dupa cum anunta compania, fara a furniza insa alte detalii. Inainte de a fi inchis pentru renovare, cel mai scump pranz la Heritage costa 125 de euro de persoana.
Omul de afaceri Dinu Patriciu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru comentarii pe marginea acestui subiect.
Proiectul restaurantului a fost realizat in 2006, dar unitatea a fost lansata oficial in septembrie 2007, dupa aproape un an de pregatiri si recrutari de manageri si personal. Heritage a fost deschis intr-o vila construita in stil brancovenesc, ce a apartinut in perioada interbelica prim-ministrului Gheorghe Tatarascu.
Investitiile in deschidere au depasit un milion de euro. La inaugurare, unul dintre actionari spunea ca perioada de amortizare integrala a investitiei este de pana la 4 ani. In urma cu doi ani, cifra de afaceri obtinuta a fost de 1,86 mil. lei (peste 500.000 de euro), dar unitatea a mers pe pierderi, potrivit datelor Ministerului de Finante.
Patriciu a investit 900.000 de euro in Heritage, 500.000 pentru a achizitiona pachetul de 30% din actiuni si inca 400.000 de euro pentru a acoperi pierderile inregistrate de restaurant. Odata cu intrarea lui Dinu Patriciu in afacere, numarul actionarilor a ajuns la 23, printre acestia numarandu-se Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holdings, si Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac.
Restaurantul se intinde pe o suprafata de 700 mp si cuprinde patru saloane, o vinoteca si un magazin de patiserie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO