Companii

Profi va investi circa 18 mil. euro în acest an în extinderea reţelei de magazine

Profi va investi circa 18 mil. euro în acest an în...

Autor: Ana Maria Petcana

16.01.2013, 14:20 681

Retailerul Profi a bugetat investiţii de aproximativ 18 milioane de euro pentru extinderea reţelei în 2013, vizând atât deschideri noi, cât şi achiziţia unor reţele locale de magazine, cum a fost Alcomsib Sibiu în 2012.

"Vom continua să închiriem spaţii în centre comerciale şi în clădiri rezidenţiale, dar în viitor vom acorda mai multă atenţie închirierii unor spaţii de acest tip, precum şi construirii unor magazine proprii. De asemenea, pentru viitorul foarte apropiat luăm în calcul şi preluarea unor reţele locale, ca şi în cazul Alcomsib, în 2012", a declarat Cosmin Calugăr, directorul de expansiune al companiei Profi Rom Food, care operează magazinele.

În 2013, Profi vrea să deschidă 45 de magazine, atât în format standard, cât şi în micile formate - City pentru zone urbane şi Loco pentru cele rurale. Primele magazine City din acest an vor fi deschise în Bucureşti şi Cluj.

Deschiderile din sudul şi estul ţării vor fi susţinute şi de inaugurarea unui nou depozit logistic la Ploieşti, în primăvară.

Miercuri, Profi a deschis un magazin pe Calea Văcăreşti din Bucureşti, a 23-a unitate a reţelei din Capitală şi a 150-a la nivel naţional.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, reprezentanţii Profi au arătat că aceasta a crescut uşor în 2012 şi va continua trendul ascendent în acest an. Retailerul a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29% mai mult decât în 2010.

Profi este deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO