Companii

Profitul operaţional al CEZ rămâne de peste 100 mil. euro pe piaţa locală

Autor: Radu Bostan

13.08.2013, 22:45 89

Grupul ceh de utilităţi CEZ a anunţat un profit EBITDA (profit operaţional) de 2,8 miliarde de coroane ceheşti (circa 109 mil. euro) din activităţile pe piaţa românească în primul semestru, rezultatul fiind în scădere cu 7% faţă de câştigul de 3 miliarde de coroane înregistrat în perioada similară a anului trecut. Segmentul de generare şi trading al energiei a contribuit cu 1,9 miliarde de coroane la profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare, în creştere faţă de 1,3 miliarde de coroane cu un an în urmă.

Evoluţia s-a datorat unei producţii electrice mai mari a parcului eolian Fântânele-Cogealac, care a ajuns la capacitate maximă la finalul anului trecut. Activitatea de distribuţie şi furnizare a energiei a adus CEZ un profit EBITDA de 0,9 miliarde de coroane, la jumătate faţă de rezultatul de 1,7 miliarde de coroane înregistrat în primele şase luni ale lui 2012, când compania a încasat creanţe de 1,2 miliarde de coroane de la CFR. La nivelul grupului, CEZ a înregistrat venituri de 113,1 miliarde de coroane şi profit EBITDA de 49,2 miliarde de coroane în primul semestru.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO