Companii

Rebranding în piaţa farma: Cehii de la Penta Investments schimbă denumirea grupului A&D Pharma în Dr. Max România

Rebranding în piaţa farma: Cehii de la Penta...

Autor: Georgiana Mihalache

25.04.2023, 12:13 677

Grupul A&D Pharma, cu o istorie de aproape trei decenii, fiind înfiinţat în 1994, îşi schimbă denumirea în Dr. Max România. Noua identitate de brand vine la cinci ani după ce operaţiunile grupului care include farmaciile Dr. Max şi distribuitorul Mediplus au fost preluate de fondul de investiţii Penta Investments.

Ziarul Financiar a scris la începutul lui 2023 despre rebrandingul farmaciilor Sensiblu, sub care a funcţionat reţeaua de retail a A&D Pharma timp de 25 de ani, sub numele Dr. Max, brand sub care acţionarul Penta In­vest­ments operează farmaciile la nivel euro­pean.

„Redenumirea companiei, la 5 ani de la achiziţia A&D Pharma de către Dr. Max Group, este una firească. Aceasta a survenit după finalizarea rebrandingului farmaciilor în Dr. Max, după lansarea E-shop-ului Dr. Max şi a Hiper-farmaciilor Dr. Max, şi după ce o bună parte din infrastructura logistică a companiei a beneficiat de investiţii masive,  necesare pentru a susţine dezvoltarea dinamică a grupului în România”, anunţă Dr. Max Group într-un comunicat de presă.

„Vom continua şi sub noua identitate să ne dezvoltăm, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pacienţilor din România. Această etapă vine ca un pas firesc în expansiunea noastră pe piaţa locală, dar şi în dezvoltarea brandului de angajator, în timp ce obiectivul principal va rămâne cel de a contribui la îmbunătăţirea sănătăţii românilor, pornind de la nevoile reale ale acestora.” – Cezar Zaharia, CEO Dr. Max România. 

Dr. Max România este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România, cu o cifră de afaceri de peste 1.3 miliarde de euro în 2022 şi peste 5.000 de angajaţi. Cele două linii de business operate în România sunt cele de distribuţie de medicamente prin distribuitorul Mediplus şi cea de retail prin farmaciile Dr. Max.

La nivel european, Dr. Max Group are peste 2.300 de farmacii şi are peste 16.500 de angajaţi în Cehia, Polonia, Slovacia, Serbia, Italia, Bulgaria, Ungaria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO