Retail&Agrobusiness

Gheorghiţa Ionescu, cu experienţă în statistică, produce cozonaci şi prăjituri tradiţionale în Târgovişte de 250.000 de lei. „Am intrat în faliment în timpul crizei şi am redeschis o altă firmă, pentru că aveam un portofoliu de clienţi care mă aşteptau.“

Produsele sunt comercializate în propria cofetărie Aroma Casei din Târgovişte

Produsele sunt comercializate în propria cofetărie Aroma Casei din Târgovişte

Autor: Florentina Niţu

04.11.2019, 18:30 305
„Vreau să fac produse tradiţionale, cu asta am pornit, cu asta continui.“
 

„Am intrat în faliment în timpul crizei şi am redeschis o altă firmă, pentru că aveam un portofoliu de clienţi care mă aşteptau. Vreau să fac produse tradiţionale, cu asta am pornit, cu asta continui.“

Gheorghiţa Ionescu a lucrat până în anul 1990 în statistică, moment în care a decis să schimbe macazul şi a început să facă bomboane fondante în propriul apartament, pe care le-a vândut mai întâi cunoscuţilor. Ulterior s-a apucat să producă cozonaci şi prăjituri tradiţionale, după reţetele bunicii sale, iar anul trecut a ajuns la venituri de circa 250.000 de lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

„Am început în 1990, am lucrat în statistică şi am început să fac bomboane fondante ca să-mi echilibrez bugetul. În 1995 m-am privatizat cu adevărat, pentru că ştiam că nu mai există cale de întoarcere. Am găsit o fabrică care avea tot cadrul necesar pentru un laborator şi am început să produc acolo ce făceam în apartament“, povesteşte Gheorghiţa Ionescu, fondatoarea Cozocof SRL, companie din judeţul Dâmboviţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO