Companii

Reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Clinica Sante, afaceri în scădere cu 5% în 2022, până la 240 mil. lei

Clinica Sante a ajuns la o reţea de 300 de centre de recoltare de analize, fiind înfiinţată în 1995.

Clinica Sante a ajuns la o reţea de 300 de centre de recoltare de analize, fiind înfiinţată în 1995.

Autor: Georgiana Mihalache

12.07.2023, 17:40 131

Clinica Sante numără 300 de centre de recoltare la nivel naţional Pandemia a venit cu un boom pentru laboratoarele medicale, care au crescut afacerile  Odată cu diminuarea crizei sanitare, businessurile din analize au scăzut.

Clinica Sante, o reţea de labo­ra­toare şi centre medicale de analize care are 300 de centre de recoltare în ţară, a generat afaceri de 240 mil. lei în 2022, în scădere cu 5% faţă de anul anterior, din datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Şi profitul companiei a scăzut, de la 63 mil. lei la 35 mil. lei în 2022, în vreme ce numărul de angajaţi a rămas similar, peste 1.100 de oameni.

Este prima scădere a cifrei de afa­ceri din ultimul deceniu pentru Cli­nica Sante, însă rezultatele din anul tre­cut vin după ce în 2021 busi­nes­surile din domeniul analizelor me­di­ca­le au avut o creştere record, pe fon­dul pandemiei. Astfel, în labo­ratoare s-au realizat teste de depis­tare a nou­lui virus, a anticorpilor care au ridicat rezultatele financiare ale reţelelor de recoltare de analize. La debutul pan­de­miei, pacienţii care voiau să se tes­teze pe cont propriu şi nu se încadrau în criteriile stabilite de autorităţi sau voiau să călătorească în ţări care soli­citau test, scoteau din buzunar între 200 şi 300 de lei pentru a afla dacă au sau nu virusul. De altfel, Clinica Sante s-a aflat la debutul pandemiei pe lista Ministerului Sănătăţii de laboratoare acreditate să testeze PCR pentru a depista infecţia cu COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO