Companii

Saint-Gobain a ajuns la afaceri de peste 2 mld. lei şi peste 2.000 de angajaţi în România. „Cele mai mari provocări au fost costurile în creştere accelerată.”

Saint-Gobain a ajuns la afaceri de peste 2 mld. lei şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.03.2023, 08:40 707

Grupul francez Saint-Gobain, cu activitate în producţia de materiale de construcţii, a trecut de 2.000 de angajaţi în 2022, după ce a făcut noi recrutări, în condiţiile extinderii capacităţilor de producţie pe care le are pe piaţa locală. Grupul a integrat de asemenea anul trecut operaţiunile şi angajaţii Duraziv, companie pe care a preluat-o de la antreprenorul Daniel Guzu.

„La finalul anului 2022, echipa Saint-Gobain din Romania număra peste 2.000 de angajaţi, în creştere faţă de anul precedent“, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO-ul Saint-Gobain România. Financiar, Saint-Gobain România a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, în creştere faţă de anul precedent. Avansul a venit atât ca urmare a inflaţiei, care a dus la o creştere secvenţială a preţurilor determinată de creşterea costurilor cu energia şi materiile prime, cât şi în urma creşterii capacităţilor de producţie.

„Un alt aspect pozitiv care a condus la atingerea unor rezultate foarte bune este reprezentat de cererea crescută pentru soluţiile care contribuie la eficienţa energetică a clădirilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO