Companii

Se discută un nou deal pe piaţa imobiliară: London & Cambridge Properties (LPC) se uită la portofoliul Mitiska din România. Tranzacţia se poate apropia de 300 mil. euro

Se discută un nou deal pe piaţa imobiliară: London &...

Autor: Bogdan Alecu

18.09.2023, 00:07 1166

Grupul britanic M Core, format din London & Cambridge Properties, Evolve Estates, Sheet Anchor şi Proudreed, care deţine 1.233 de proprietăţi în valoare de aproape 5 miliarde de lire sterline în toată lumea, ia în calcul achiziţia celor 25 de parcuri de retail gestionate de belgienii Mitiska REIM în România, potrivit unor date din piaţa imobiliară.

În cazul în care această tranzacţie va fi parafată, valoarea portofoliului poate ajunge spre 300 mil. euro. Proiectele de retail sunt printre cele mai căutate proprietăţi pentru investiţii datorită randamentului investiţional de 6,75%, însă puţine s-au tranzacţionat, proprietarii acestora dorind să le păstreze în portofoliu.

Efectiv cele 25 de parcuri de retail sunt deţinute de două fonduri de investiţii – FRI şi FRI2, acestea fiind responsabile de centre comerciale, iar alte două fonduri de sub umbrela Mitiska – Merep şi Merep3 – sunt responsabile de industrial. Parcurile de retail au ca principală ancoră de retail Kaufland sau Lidl şi au în total 134.000 mp suprafaţă închiriabilă şi peste 150.000 de vizitatori pe zi. Cea mai recentă inaugurare a fost investiţia din Giurgiu, unde Lidl este ancora de food.

Tomas Cifra, directorul Mitiska pentru România declara odată cu inaugurarea investiţiei din Giurgiu faptul că România rămâne o oportunitate pentru parcuri moderne de retail, iar proiectele noi sunt atractive atât pentru oamenii din zonă, cât şi pentru mărcile prezente acolo. Alte proiecte Mitiska sunt în oraşe precum Bucureşti, Brăila, Bacău, Mioveni, Iaşi, Tg. Mureş, Câmpina şi altele, în general prezente în locuri ocolite de marii investiori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO