Companii

Site-urile imobiliare incearca sa faca bani din executari silite

06.06.2010, 23:27 139

Numarul crescut de locuinte si terenuri scoase la vanzare decatre banci in urma executarilor silite a atras atentia site-urilorspecializate in imobiliare, care incearca sa atraga pe platformelelor anunturile publicate in prezent pe site-urile bancilor.

Astfel, pe unul dintre cele mai vizitate site-uri cu anunturiimobiliare, imobiliare.ro, au fost postate deja 27 de anunturi cuproprietati din Bucuresti si din tara aflate in procedura deexecutare silita, in special terenuri intravilane.

Preturile proprietatilor sunt cuprinse intre 16.407 euro si127.500 de euro, licitatiile fiind organizate de catre executorulbancii Credit Europe.

Pe de alta parte, administratorii site-ului roren.ro (RomanianReal Estate Network) spun ca in cadrul portalului vor incepe panala sfarsitul acestei luni tranzactiile cu proprietati executatesilit de catre banci, prima institutie care va furniza informatiidespre portofoliul de locuinte si terenuri executate urmand a fiAlpha Bank.

In timp ce informatiile de pe site-ul imobiliare.ro suntdisponibile catre toti vizitatorii site-ului, portofoliul imobiliarscos la licitatie prin roren.ro va fi accesibil doar membrilorcomunitatii, circa 400 in prezent, catre care administratoriiplatformei vor pune la dispozitie un soft de gestionare aproprietatilor, contra cost. "Consider ca acest serviciu va reducenumarul de licitatii necesare vanzarii proprietatilor", apreciazaStefan Negritoiu, managing partner al Roren. In primele trei luniale anului au fost scoase la licitatie peste 4.300 de locuinte siterenuri, dar o mica parte dintre acestea si-au gasit cumparatori.In prezent, o serie de banci nu au postat nici macar pe site-ulpropriu lista de proprietati scoase la licitatie, astfel caprocesul de vanzare poate fi destul de indelungat.

Pe masura acutizarii crizei economice, bancile s-au trezitnevoite sa execute silit inclusiv terenuri de mari dimensiuni aleunor dezvoltatori imobiliari, proiecte de zeci sau sute de locuinteincepute si abandonate pe parcurs sau chiar si un mall, cum estecazul proiectului Tiago Mall din Oradea, scos la licitatie inaceasta perioada de catre lichidatorul judiciar al firmeidezvoltatoare. Pentru acest gen de proprietati este cu atat maigreu de gasit cumparatori in aceasta perioada, in conditiile incare datoriile firmelor intrate in faliment depasesc de cele maimulte ori valoarea de piata a proprietatilor, iar interesulinvestitorilor pentru imobiliare este scazut.

Ce mai executa bancile

  • Apartament cu doua camere in Bucuresti, pe bulevardul MihailKogalniceanu, cu o suprafata de 47,4 mp. Pret de pornire: 34.200 deeuro;
  • Teren de 674 mp intravilan in Corbeanca, in zona cu straziasfaltate si utilitati. Pret de pornire: 73.400 de euro;
  • Depozit in Brasov, zona 13 Decembrie, avand o suprafata utilade 215 mp distribuiti pe patru etaje. Pret de pornire: 88.725 deeuro.

Sursa: Imobiliare.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO