Companii

Urmează ZF Pharma, 25-26 septembrie. Producţia de medicamente: top 50 jucători au avut afaceri totale de 2,5 mld. lei

Urmează ZF Pharma, 25-26 septembrie. Producţia de...

Autor: Mirabela Tiron

20.09.2018, 00:07 324

„Piaţa este puternic consolidată la vârf, sunt cinci-şase producători mari şi restul mici, care intră pe anumite nişe sau care fabrică în lohn pentru terţi, pentru lanţuri de farmacii“.

 

Cei mai mari 50 de producători de pre­parate farma (medicamente, capsule de medicamente, inclusiv supli­mente) au finalizat anul trecut cu afa­ceri de 2,5 mld. lei şi 6.000 de an­gajaţi, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

În top intră producători ¢ce operează sub codul CAEN 2120- fabricarea preparatelor farmaceutice şi care au depus situaţiile financiare pen­tru anul 2017. În acest sector activau anul trecut 120 de firme, cu afaceri totale de circa 2,55 milioane de lei, un profit total de 400 de milioane de lei şi 6.180 de angajaţi, top 50 firme gene­rând cea mai mare parte a businessului, arată aceeaşi sursă.

„Piaţa este puternic consolidată la vârf, sunt cinci-şase producători mari şi restul mici, care intră pe anumite nişe sau care fabrică în lohn pentru terţi, pentru lanţuri de farmacii din ţară sau pentru lanţuri de farmacii la export.  Top zece jucători din această piaţă au cel puţin 40% ca volum de pro­duse“, spune Dragoş Damian, şe­ful fabricii Terapia.

Producătorul de medicamente Terapia Cluj, parte a grupului indian din industria farmaceutică Sun Phar­ma, figurează pe primul loc în clasa­ment, cu o cifră de afaceri de 671 de milioane de lei anul trecut şi un profit net de 131 de milioane de lei, la 867 de angajaţi, arată datele publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO