Companii

Veşti bune din industrie: Liberty Galaţi anunţă că reporneşte Furnalul 5 la jumătatea lunii martie

Ajay Aggarwal, preşedintele Liberty Steel Group Europe şi Preşedintele Consiliului de Administraţie Liberty Galaţi.

Ajay Aggarwal, preşedintele Liberty Steel Group Europe şi Preşedintele Consiliului de Administraţie Liberty Galaţi.

Autor: Cristina Bellu, Răzvan Botea

22.02.2023, 00:05 730

♦ Furnalul 5, ultimul rămas în picioare din fostul Sidex, a fost oprit pentru lucrări de mentenanţă şi modernizare la finalul lui 2022 l Reprezentanţii Liberty Galaţi au anunţat atunci că repornirea va fi condiţionată şi de condiţiile de piaţă din Europa.

Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din ţară, anunţă repornirea Furnalului 5 la jumătatea lunii martie a acestui an. Anunţul vine în contextul în care piaţa europeană s-a îmbunătăţit, anunţă reprezentanţii Liberty Galaţi.

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieţei în Europa şi finali­zarea cu succes a pro­gra­mului de mentenanţă şi îm­bunătăţire a Furnalului 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul aces­tui program am menţinut întreaga echipă şi am con­tinuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea com­pa­niei“, explică Ajay Aggarwal, preşedintele Liberty Steel Group Eu­rope şi preşedintele Consi­liului de Administraţie Liberty Galaţi.

Liberty Galaţi, fostul combinat Sidex Galaţi, este cel mai mare producă­tor de oţel din ţară şi unul dintre cei mai mari exportatori şi angajatori  din România. Compania angrenează, în total, peste 7.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO