Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Narcis Ghiţă, director general al AutoItalia Group

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Narcis...

Autor: Bogdan Alecu

09.09.2015, 00:04 1106

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România, prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

Narcis Ghiţă, 45 de ani, a preluat începând cu luna octombrie a anului trecut funcţia de director general al AutoItalia Group, înlocuindu-l pe Israel Meir, care a condus importatorul mărcilor Fiat, Alfa Romeo, Maserati şi Jeep de pe piaţa locală timp de doi ani. Numirea lui Ghiţă a venit în contextul în care importatorul relansează pe piaţa locală modelele Fiat, odată cu noile Fiat 500X şi 500 facelift, dar şi noul Jeep Renegade şi Jeep Cherokee. Narcis Ghiţă are o experienţă de peste 12 ani în funcţii de conducere pe piaţa auto locală. Între 2003 şi 2010 el a condus Hyundai Auto România, importatorul mărcii sud-coreene pe piaţa locală şi parte a Grupului Ţiriac. Din 2010 Ghiţă a preluat conducerea Trust Motors, actualul importator al mărcilor Peugeot şi Citroën pe piaţa locală. Sub mandatul lui, din ianuarie 2013 compania controlată de omul de afaceri Gheorghe Dolofan a preluat şi importurile brandului Citroen de la reprezentanţa locală a mărcii pe piaţa locală.

Actualul director general al AutoItalia a absolvit Facultatea de transporturi din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti în anul 1993. Înainte să intre în domeniul auto, Narcis Ghiţă a mai ocupat funcţii de conducere în cadrul unor companii din domeniul bunurilor de larg consum. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO