Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor va vinde obligaţiuni de 6 mil.euro, cu posibilitatea de extindere până la 15 mil.euro. Dobânda se va situa în intervalul 5,9% - 6,4%

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor va...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2020, 09:25 545

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor va vinde obligaţiuni în valoare de 6 milioane euro, cu posibilitatea de extindere până la 15 milioane euro, într-un plasament privat, perioada de derulare a ofertei fiind de două săptămâni.

Emisiunea de obligaţiuni a fost aprobată de acţionari în aprilie 2020, iar Consiliul de Administraţie a decis derularea ofertei în urma şedinţei din 16 noiembrie.

Valoarea ofertei de obligaţiuni a fost stabilită la 6 milioane euro, cu posibilitatea majorării la 15 milioane euro, urmând să fie emise maximum 30.000 de titluri, cu o valoare nominală de 500 euro fiecare.

Dobânda nominală fixă se va stabili prin metoda licitaţiei şi se va situa în intervalul 5,9% - 6,4%, plătibilă semestrial. Scadenţa finală va fi de 72 de luni de la Data de Emisiune .

Ulterior emisiunii, obligaţiunile vor fi listate la BVB.

Compania a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri din vânzarea de locuinţe de de 135 milioane lei, în creştere cu 35% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a redus cu 28%, la 13 milioane lei.

Impact are 371 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 58% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 6%, pe fondul unui rulaj de 19,9 milioane de lei.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO