Eveniment

A murit Jacques Ferran, celebru jurnalist francez şi cofondator al Cupei Campionilor Europeni

A murit Jacques Ferran, celebru jurnalist francez şi...

Autor: Alexandru Stanila, Mediafax

08.02.2019, 20:01 98

Jacques Ferran, celebru jurnalist francez şi cofondator al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 98 de ani, anunţă site-ul oficial al UEFA.

Ferran, fost jurnalist la L'Equipe, a fost unul dintre cei care au pus bazele celei mai importante competiţii europene intercluburi - Cupa Campionilor Europeni, în prezent, Liga Campionilor. Alături de Jacques de Ryswick, şeful secţiei de fotbal a ziarului, şi editorul Gabriel Hanot, aceştia au militat pentru înfiinţarea unei competiţii europene care să reunească cele mai bune cluburi.

Demersul acestora a fost susţinut de UEFA, iar după impunerea unui set de reguli, competiţia a luat startul la 4 septembrie 1955. Meciul de debut al competiţiei s-a disputat între Sporting Lisabona şi Partizan Belgrad, scor 3-3.

"Jacques Ferran a fost mai mult decât un jurnalist talentat care a scris despre fotbal cu multă pasiune timp de mulţi ani. A fost un pionier, care a avut un impact imediat asupra istoriei bogate a fotbalului, contribuind la naşterea celei mai ilustre competiţii europene. Noi, cei de la UEFA, îi mulţumim pentru ce a făcut şi va avea întotdeauna un loc special în inimile noastre", a declarat Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO