Eveniment

Arhitectul-sef vrea zone pietonale in centrul Capitalei. Cum comentati?

15.10.2009, 23:16 52

Gheorghe Patrascu, care ocupa de un an functia de arhitect-sefal Capitalei, afirma ca Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) arein plan realizarea unor spatii pietonale in zonele centrale aleCapitalei - Piata Universitatii, Piata Revolutiei, stradaBrezoianu, strada George Georgescu (langa bulevardul Regina Maria)si construirea a doua poduri pietonale peste Dambovita. Deciziavine in contextul in care mai multe asociatii non-profit au acuzatin ultimii ani PMB ca orasul se sufoca din cauza constructiiloraglomerate si a traficului.

"Bucurestiul nu este suprapopulat, ci este prost administrat. Inurmatorii trei ani vom demara aceste proiecte, care fac partedintr-un program mai amplu numit TUB (Transcentral UrbanBucuresti). Pana la sfarsitul anului va fi inceputa licitatiapentru realizarea unei parcari subterane in zona statuilor de laUniversitate, iar deasupra va fi amenajata o zona pietonala."Fondurile pentru acest proiect ar putea fi asigurate prin finantaride la UE, care s-ar putea ridica la 50-60 mil. euro, reprezentand30-40% din investitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO