Eveniment

Când veştile bune nu-s bune: importurile României frânează puternic în februarie 2023 şi deficitul comercial scade, dar asta înseamnă încetinirea consumului intern

Când veştile bune nu-s bune: importurile României...

Autor: Răzvan Botea

11.04.2023, 08:30 916

Dragoş Cabat, analist financiar: Sunt primele semne de recesiune. Datele statistice arată că în perioadele de creştere economică deficitul comercial al României creşte, iar în recesiune scade.

Deficitul comercial la bunuri al României a scăzut în februarie 2023, după ce importurile au crescut cu un ritm mai scăzut decât exporturile. Sunt semne de scădere a consumului şi a economiei, este de părere economistul Dragoş Cabat, care spune că în toate perioadele de creştere economică a României deficitul comercial la bunuri a crescut, în vreme ce în perioadele de recesiune a scăzut.

„Sunt primele semne de recesiune. Tradiţional, dacă vă uitaţi pe datele statistice, la creşterea economică a crescut deficitul comercial. Când a fost recesiune, exporturile au crescut mai repede decât importurile sau au scăzut mai puţin. Aceasta este explicaţia: ne îndreptăm către recesiune, din cauza aceasta ar putea să nu ne bucure ci­frele (de scă­dere a de­fi­ci­tului comercial – n. red.)“, spune econo­mistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO