Eveniment

Cel puţin patru morţi,după un atentat la un consulat german din Afganistan

Cel puţin patru morţi,după un atentat la un consulat...

Autor: Mircea Olteanu

11.11.2016, 08:45 1817

Consulatul german din oraşul Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului,a fost vizat joi seara de un atac terorist cu vehicul-capcană,revendicat de talibani,care a cauzat decesul a cel puţin patru persoane şi rănirea altor aproximativ 115, au anunţat autorităţile afgane, potrivit The Associated Press.

Un vehicul-capcană a explodat în faţa intrării consulatului Germaniei de la Mazar-i-Sharif, provocând distrugerea porţii şi a unei părţi din zidul clădirii, a anunţat Abdul Raziq Qaderi, şeful forţelor de securitate din provincia Balkh.

"Poliţia a închis zona şi forţele noastre sunt în interiorul complexului," a mai afirmat oficialul.

Patru morţi, doi civili şi două cadavre neidentificate, au fost aduse la spitalul Balkh, iar aproximativ 115 persoane au fost rănite, a declarat doctorul Noor Mohamed Faiz.

Talibanii au transmis un comunicat prin care revendică atacul de la consulat.

Ministerul German de Externe a comunicat că a avut loc un "atac armat" la consulat, fără a specifica natura atacului şi numărul victimelor.

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat că detonarea vehicului-capcană a provocat "pagube majore" clădirii, iar mai mulţi militanţi au atacat complexul după explozie, scrie agenţia de ştiri Reuters. Autorităţile investighează dacă un al doilea vehicul-capcană a fost folosit în atac.

Un oficial din partea Ministerului german de Externe a anunţat ulterior că atacul a fost respins de personalul de securitate afgan şi german, cât şi de forţele speciale NATO.

"Toţi angajaţii germani ai Consulatului General sunt în siguranţă şi nevătămaţi," a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin, care a precizat că nu are informaţii în legătură cu numărul civililor şi militarilor afgani care au decedat sau au fost răniţi în urma atacului.

O celulă de criză a fost convocată la Berlin, iar ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier este informat în permanenţă în legătură cu situaţia, a adăugat oficialul german.

Circa 850 de soldaţi germani sunt staţionaţi la într-o bază militară aflată la câţiva kilometri de consulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO