Eveniment

CFR Călători: Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar continuă drumul până la destinaţie

CFR Călători: Mecanicul trenului implicat în...

Autor: Anca Olteanu

17.08.2017, 13:10 436

„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranţă a Circulaţiei a discutat cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, în Constanţa”, a precizat Predescu.

Mecanicul urmează să fie consiliat, conform procedurii existente, a declarat, anterior, purtătoarea de cuvânt.

Circulaţia a fost reluată în zonă, după mai multe ore de blocaj.

Joi, în jurul orei 09:20 trenul IR 1983 Bucureşti – Constanţa a lovit în zona Pasărea un grup de patru persoane. Este vorba despre o mamă şi cele trei fiice ale ei, de trei, opt şi, respectiv, 10 ani.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care femeia şi cei trei copii ai ei au murit, după ce au fost călcaţi de tren, pe magistrala 800 Bucureşti-Constanţa.

Un criminalist al parchetului este la faţa locului pentru cercetări amănunţite.

„Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de poliţişti, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Potrivit unor surse, femeia ar fi fost gravidă, însă această informaţie va fi verificată de Institutul de Medicină Legală.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în haina femeii a fost găsit un bilet de adio, cel mai probabil fiind vorba despre scrisoarea femeii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO