Eveniment

Cine mai pleacă cu Nokia - Boc: Nu avem date

Cine mai pleacă cu Nokia - Boc: Nu avem date

Autor: Mediafax

30.09.2011, 10:35 559

Guvernul nu dispune de date care să indice plecarea din România a altor companii, după Nokia, dar acest lucru este posibil oricând din cauza competiţiei globale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Nu avem date în acest moment, dar oricând este posibil să se întâmple acest lucru din cauza competiţiei globale", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.

El a spus că există şi riscul pierderii actualilor potenţial investitori.

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat însă că Guvernul nu a primit până în prezent vreo informare privind intenţia unei alte companii, după Nokia, de a părăsi România sau de a închide o platformă de producţie din ţară, dar riscul unei delocalizări există în condiţii globale.

Grupul finlandez Nokia a anunţat joi că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO