Eveniment

George Vascan, Geva & Company: România are multe idei, dar nu are o strategie coerentă, iar leadershipul este mediocru

Autor: Roxana Rosu

08.12.2014, 00:06 597
România suferă în prezent la nivel de lea­dership, pentru că atât pe zona de eco­nomie, cât şi în politică oamenii au idei, dar există mari lipsuri în strategie şi execuţie, a declarat George Vascan, Managing Part­ner la firma de strategie Geva & Company, la ZF Live.
 
„România are idei. Nu are însă o stra­te­gie coerentă. Execuţia nu merge bine. Iar leader­shipul este mediocru. Există puţini oameni de calibru în sistemul politic. Sis­temul este inert, încet, lipsit de creativitate. Totul vine de sus în jos”, a spus Vascan.
 
Practic, fiecare nou ministru vine cu idei şi strategii noi, iar oamenii din subordine, dar şi cei din zona de execuţie sau analiştii se pliază şi adoptă o atitudine de tip „wait & see”.
 
Pentru a rezolva problema un prim pas ar fi identificarea competenţelor de care este nevoie în zona politică şi de antreprenoriat pentru atingerea obiectivelor.
 
„Avem multe idei, dar execuţia e me­diocră şi submediocră. Ne-am uitat la vecini, ştim ce ar trebui să facem pentru ca Ro­mânia să meargă mai bine, dar la exe­cuţie, la strategie nu performăm”, a precizat Vascan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO