Eveniment

Gruia Stoica, adus încătuşat la DNA. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România este urmărit penal pentru fapte de corupţie

Gruia Stoica, adus încătuşat la DNA. Unul dintre cei...

Autor: Valentin Anghel

29.01.2014, 18:36 2270

Cine este Gruia Stoica.  Povestea omului de afaceri care a fost la un pas de a prelua cu 202 mil. euro CFR Marfă şi de a controla astfel două treimi din transportul feroviar de marfă din România

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), care a fost adus miercuri seară la sediul central al DNA, este urmărit penal pentru fapte de corupţie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Sursele citate au mai spus că Stoica a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu mandat, demersul având scopul de a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

Proprietarul Grup Feroviar Român (GFR) a fost adus la DNA cu cătuşe la mâini şi escortat de poliţişti. El nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că omul de afaceri ar fi vizat într-un dosar legat de o licitaţie pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Grupul controlat de Gruia Stoica a vrut anul trecut să cumpere de pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă, însă tranzacţia nu s-a finalizat.

Astfel, vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie 2013, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO