Eveniment

IKEA îşi închide temporar restaurantul pentru reamenajare

IKEA îşi închide temporar restaurantul pentru reamenajare
09.01.2016, 13:21 6131

În perioada 11 ianuarie - 15 februarie, IKEA a anunţat că va închide restaurantul pentru reamenajare, într-un anunţ postat pe site-ul companiei. 

”Restaurantul IKEA va fi închis pentru lucrări privind îmbunătăţirea sistemului de climatizare şi economisire a energiei”. 

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni din lume, a vândut mai mult de 3,5 milioane de hotdogi în România într-un an (septembrie 2014 - august 2015), potrivit datelor făcute publice ieri de companie. Luând în calcul preţul de 1 leu pe care IKEA România îl practică pentru un hotdog, înseamnă că românii au lăsat în magazinul suedezilor din Băneasa 3,5 milioane de lei. Prin urmare, în medie, IKEA a vândut câte şapte hotdogi la fiecare minut.

“Magazinul a avut peste 3 milioane de vizitatori în ultimul an”, a spus Stefan Vanoverbeke, executivul care a preluat conducerea IKEA România în urmă cu două luni, după ce Cornel Oprişan a fost promovat la nivel de grup. Astfel, aproape fiecare client care a trecut pragul IKEA România a achiziţionat un hotdog.

Zona de restaurant a IKEA România a avut o creştere de 9,6% în perioada septembrie 2014 – august 2015, această linie de business reprezentând 8% din vânzările totale ale companiei.

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni a înregistrat în ultimul an de catalog o creştere a vânzărilor de 12,3%, până la 424,5 milioane de lei. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO