Eveniment

INS: Numărul autorizaţiilor de construire a scăzut cu 5,6% în septembrie

28.10.2011, 10:17 127

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în septembrie, de 3.845 documente, a fost cu 11,5% mai mic faţă de cel din august şi cu 5,6% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din totalul autorizaţiilor eliberate, 66,5% au fost pentru zona rurală.

Comparativ cu august, distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, cele mai semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-175 autorizaţii), Sud-Est şi Sud Vest Oltenia (-91 autorizaţii fiecare). În regiunile de dezvoltare Centru şi Vest s-au înregistrat uşoare creşteri a numărului autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă scăderi semnificative în Nord-Est (-163 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-148 autorizaţii). Majorări uşoare au fost în Sud-Est, Vest şi Centru. În regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov s-a eliberat acelaşi număr de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

În primele nouă luni, s-au eliberat 31.012 autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 5,6% faţă de perioada similară din anul 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO