Eveniment

Legea neimpozitării pensiilor sub 2.000 de lei şi cea a reducerii TVA la 5% la alimentele de bază au trecut de Senat

Autor: Iulian Anghel

23.03.2011, 23:35 18

Două legi adoptate de Camera Deputaţilor în sesiunea trecută şitrimise de preşedintele Traian Băsescu spre reexaminare au trecutieri de Senat, arcul guvernamental neavând voturile necesare pentrua admite cererile de reexaminare formulate de şeful statului.

Este vorba despre o iniţiativă legislativă care prevede un TVA de5% la alimentele de bază şi de o alta care se referă laneimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Legile merg acum laCamera Deputaţilor care este cameră decizională şi dacă trec şi deaceasta, merg la promulgare întrucât preşedintele poate cerereexaminarea unei legi o singură dată. În octombrie trecut,adoptarea acestor legi a stârnit o furtună în Cameră pentru că aufost aprobate cu o largă majoritate de voturi.

Deputaţii puterii, inclusiv miniştrii parlamentari, au votat pentruaceste legi. Ulterior ei au susţinut că au votat din greşeală. Acumîn Senat nu au avut voturile necesare pentru a aproba cererile dereexaminare ale preşedintelui. Liderul deputaţilor PDL din Cameră,Cristian Rădulescu, s-a justificat: "Este una din nenumăratelegreşeli care se petrec în univers".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO