Eveniment

Ministrul Finaţelor anunţă o nouă rectificare bugetară. Bugetul pe 2021 va fi făcut de următorul Guvern

Ministrul Finaţelor anunţă o nouă rectificare...

Autor: Dorin Oancea

30.09.2020, 14:16 716

Până la finele anului Guvernul va mai efectua o rectificare bugetară, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

„Mă uit la execuţia bugetară şi aşa cum sunt lucrurile acum va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la finalul anului”, a spus ministrul. „Bugetul va fi aprobat de Guvernul următor, în baza actualei legislaţii”, a mai spus Cîţu, ca răspuns la întrebările legate de evoluţiile pensiilor, salariilor bugetare şi alocaţiilor pentru copii.

Ministrul spune că în condiţiile în care Guveernul îşi doreşte o consolidare fiscală, se aşteaptă ca agenţiaS&P să menţină actualul rating al ţării cu o perspectivă stabilă. „Mă aştept să treacă la perspectivă stabilă. O să vadă că ne dorim consolidare fiscală”, a spus ministrul.

Guvenrul a efectuat o rectificare bugetară la jumătatea lunii august.

În decembrie 2019 agenţia de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menţinând actualele ratinguri - BBB-/A-3. Următoarea reviziure este programată pentru luna decembrie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO