Eveniment

Nicuşor Dan anunţă: Lucrările de modernizare a reţelei de termoficare în zona Pantelimon avansează

Nicuşor Dan anunţă: Lucrările de modernizare a...

Autor: Laura Buciu

07.10.2022, 09:12 50

Lucrările de modernizare a reţelei de termoficare de pe şantierul din zona Pantelimon avansează, a spus, vineri, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a dat asigurări, vineri, că lucrările de modernizare a reţelei de termoficare de pe şantierul deschis în zona Pantelimon avansează. Până acum, au fost schimbate conducte preizolate pe o lungime de 1,3 km, între Bd. Chişinău şi Şoseaua Pantelimon, iar în prezent se fac probe de presiune pe acest tronson, pentru a fi dat în funcţiune şi exploatare.

„În perioada următoare, se vor executa lucrări de modernizare a racordurilor aferente punctelor termice. Acestea se vor face şi în sezonul rece, fără a afecta furnizarea agentului termic. Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud – Pantelimon, cu o lungime totală de 12 km”, a spus Dan, pe pagina sa de Facebook.

Acestea sunt executate de Asocierea Elasco Electronic SRL – Sicor SRL, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 50 milioane lei fără TVA.

Şantierul a fost deschis în luna iulie, iar termenul de execuţie este de 12 luni, conform contractului.

Magistrala I Sud – Pantelimon deserveşte 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice din cartierele Pantelimon şi Colentina.

Pe acest tronson s-au înregistrat foarte multe avarii, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de la instalare, din anii 1975-1977, potrivit edilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO