Eveniment

Opoziţia loveşte: PNL îi cere demisia şi premierului Viorica Dăncilă, după anunţul făcut de Carmen Dan

Opoziţia loveşte: PNL îi cere demisia şi premierului...

Autor: Diana Grigore

15.07.2019, 14:48 192

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, luni, demisia premierului Viorica Dăncilă, după anunţul făcut de Carmen Dan cu privire la demisia din fruntea ministerului de Interne.

„Carmen Dan a întârziat 339 de zile. Demisia trebuia să vină după 10 august 2018, nu după ce a fost anunţată de colegii din PSD că va fi schimbată din funcţie. România a avut încă aproape un an un ministru de Interne servil, incompetent, fără niciun proiect notabil. Doamna Dăncilă, dumneavoastră cât timp mai aşteptaţi?”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Ministrul de Interne Carmen Dan şi-a depus, luni, demisia. Ea a anunţat înainte de şedinţa Comitetului Executiv a PSD că pleacă cu fruntea sus din minister.

„Înţeleg că nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aştept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO