Eveniment

Indicatorul de încredere al CFA continuă declinul şi atinge minimul anului

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Andra Oprescu

25.09.2014, 00:07 431

Încrederea analiştilor în economie a continuat să se prăbuşească în condiţiile intrării în recesiune tehnică şi a tensiunilor politice interne, atât percepţia cu privire la condiţiile actuale, cât şi aşteptările pentru viitor deteriorându-se semnificativ în august, conform unui indicator calculat de CFA.

Indicatorul de încredere macroeconomică CFA România a scăzut pentru a treia lună consecutiv, ajungând în august la valoarea de 47,2, cu 8,5 puncte sub nivelul din iulie. Cea mai nefavorabilă evoluţie au avut-o aşteptările privind economia, această componentă a indicelui fiind în scădere cu 10,1 puncte. Com­ponenta care evaluează condiţiile curente a fost în scădere cu 5,2 puncte. Încrederea analiştilor a revenit pe scădere în iunie, după ce în luna mai a atins maximul istoric. Scăderile au fost din ce în ce mai pronunţate, în special pe partea de aşteptări.

Economia a intrat în recesiune tehnică după două trimestre de scăderi consecutive. Ritmul de creştere economică din primul semestru al acestui an faţă de primele şase luni ale lui 2013 a fost de doar 2,4%, mult sub aşteptările analiştilor, ceea ce a împins în jos şi aşteptările pentru tot anul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO