Eveniment

Premierul Benjamin Netanyahu a mulţumit SUA pentru că a ales să se opună prin veto unei propuneri a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a cere o încetare a focului între Israel şi Hamas

Premierul Benjamin Netanyahu a mulţumit SUA pentru că a...

Autor: Cosmin Pirv

09.12.2023, 21:46 45

Premierul Benjamin Netanyahu a mulţumit SUA pentru că a ales să se opună prin veto unei propuneri a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a cere o încetare a focului între Israel şi Hamas. 

„Apreciez foarte mult poziţia corectă pe care Statele Unite au adoptat-o în Consiliul de Securitate al ONU", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de Sky News.

„Şi alte ţări ar trebui să înţeleagă că este imposibil, pe de o parte, să susţii eliminarea Hamas şi, pe de altă parte, să faci apel la încetarea războiului care va împiedica eliminarea Hamas”, a adăugat el.

Premierul susţine că Israelul va continua războiul „just pentru a elimina Hamas şi pentru a atinge celelalte obiective de război pe care le-am stabilit".

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat că decizia SUA de a se opune prin veto o face complice la crimele de război împotriva palestinienilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO