Eveniment

Premierul Cioloş a prezentat în Parlament „starea economiei“, dar PSD susţine că nu a înţeles păsăreasca tehnocrată

Premierul Cioloş a prezentat în Parlament „starea...
20.09.2016, 00:04 331

Premierul Dacian Cioloş a susţinut ieri în faţa Parlamentului că România a avut o creştere economică bună în acest an, dar că mai importantă este înscrierea acesteia într-un trend ascendent: 

„Avem o creştere economică bună (...). Cred că mai important decât creşterea pe care o înregistrăm în acest an este să putem demonstra că ne-am înscris pe un trend ascendent, pe o soluţie pozitivă a creşterii economice în timp“.

El a ţinut să mai precizeze că numărul de salariaţi din România a crescut în primul semestru al acestui an cu 152.000 şi că există o tendinţă de scădere a şomajului la 6,3% în acest prim semestru faţă de 6,8% în primul semestru al anului trecut.

El a mai spus că, în condiţiile în care bugetul pe anul 2016 a fost unul cu o marjă de manevră limitată, guvernul şi-a propus ca obiectiv „o gestionare înţeleaptă a acestuia pentru a asigura un bun echilibru, o bună balanţă între cheltuieli şi venituri“.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a criticat însă discursul premierului spunând că expunerea făcută de şeful guvenrului nu reprezintă situaţia reală a economiei româneşti şi că Cioloş nu a vorbit româneşte, ci „limba tehnocraţilor“.

În replică premierul a susţinut că nu vrea să înveţe „limba română a demagogiei, a populismului” şi că actuala creştere economică nu s-a văzut încă în buzunarele românilor, însă PSD este deranjat pentru că nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice. ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO