Eveniment

Procurorii anchetează bac-ul, ministerul zice că sistemul nu are breşe

La bacalaureat s-au înscris peste 160.000 de elevi care au terminat în acest an clasa a XII-a şi absolvenţi care nu au promovat în seriile anterioare. Mediafax Foto

La bacalaureat s-au înscris peste 160.000 de elevi care au terminat în acest an clasa a XII-a şi absolvenţi care nu au promovat în seriile anterioare. Mediafax Foto

Autor: Mediafax

01.07.2013, 21:19 543

Ministerul Educaţiei susţine că niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut verificări şi a asigurat că nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi STS asigură că niciuna dintre variantele de subiecte de la proba de bacalaureat din 2013 nu a ieşit din reţeaua informatică gestionată de cele două instituţii. Procurorii Parchetului Capitalei au început ieri urmărirea penală „in rem“ (cu privire la faptă) pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la limba română de la bacalaureat care a fost susţinută la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“, fiind făcute percheziţii la unitatea de învăţământ cu sprijinul SRI, DGA şi al Poliţiei.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în colaborare cu Poliţia Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI), au făcut luni percheziţii la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Acţiunea a avut loc după ce anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale „in rem“ pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu desfăşurarea examenului de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“.

Surse judiciare au declarat că sunt vizaţi profesorii examinatori, dar nu au putut preciza câte cadre didactice ar putea fi cercetate pentru presupuse fapte de corupţie în acest caz.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat ieri într-un comunicat de presă, că a decis schimbarea întregii comisii de bacalaureat din Centrul de examen Liceul „Dimitrie Bolintineanu“, ca urmare a percheziţiei făcute de un echipaj de Poliţie la acest centru de examen.

Examenele scrise de la bacalaureat au început ieri cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de elevi care au terminat în acest an clasa a XII-a şi absolvenţi care nu au promovat în seriile anterioare.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 02.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO