Eveniment

Război în Ucraina, 15 aprilie 2022

Război în Ucraina, 15 aprilie 2022
15.04.2022, 00:00 168

Kievul revine la viaţă

Conform lui Vladimir Kliciko, fratele primarului Kievului, Vitali Kliciko, capitala Ucrainei revine încet la viaţă, conform BBC. Fostul campion la box spune că traficul este în creştere, mai mulţi oameni sunt pe străzi şi mai puţine sirene de raid aerian se declanşează.

Însă Kliciko avertizează că rata persoanelor care se întorc trebuie să încetinească, spunând că dacă toată lumea se întoarce odată, vor apărea complicaţii.

 

Ucraina susţine că 300 de cetăţeni au fost ţinuţi ostatici în subsolul unei şcoli de lângă Cernihiv

Ministerul Apărării din Ucraina susţine că aproximativ 300 de persoane au fost ţinute ostatice timp de patru săptămâni în subsolul unei şcoli de lângă Cernihiv, în nordul Ucrainei, scrie BBC. Oficialii ucraineni spun că trupele ruse au luat ostatici săteni în Iahidne, la 140 km nord de Cernihiv, şi că 18 persoane ar fi murit în timpul ocupaţiei ruse.

 

Un număr de 197 de copii au fost ucişi în Ucraina de la începutul războiului

197 de copii au murit de la începutul războiului din Ucraina, potrivit Procuraturii Generale a Ucrainei. Într-un comunicat de presă, citat de BBC, oficialii ucraineni au adăugat că 351 de copii au fost răniţi. Cele mai mari rate ale mortalităţii copiilor au fost în regiunile Doneţk, Kiev şi Harkov, însă ucrainenii au adăugat că aceste date nu sunt definitive.

 

Rusia acuză Ucraina de atacuri la frontieră

Oficialii ruşi spun că Ucraina a efectuat atacuri aeriene asupra unei zone rezidenţiale din Rusia, joi, scrie BBC. Ruşii spun că două elicoptere militare echipate cu arme grele au atacat oraşul Klimovo, rănind şapte persoane, inclusiv un copil, şi distrugând şase case. Rapoartele despre atac - care nu a fost verificat independent - au venit după ce Moscova a anunţat că va bombarda ţinte în Kiev şi în alte părţi ale Ucrainei dacă forţele ucrainene continuă să atace teritoriul său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO