Eveniment

Tarom introduce zboruri la Dublin şi optimizează operarea pe rutele existente

Tarom introduce zboruri la Dublin şi optimizează...

Autor: Mirabela Tiron

19.03.2013, 00:03 116

Tarom va introduce curse spre Dublin din 1 mai, cu o frecvenţă de operare de trei zboruri săptămânal, în zilele de miercuri, vineri şi duminică, potrivit oficialilor companiei. 

„Irlanda este o destinaţie apreciată de români şi credem că introducerea zborurilor spre Dublin va fi foarte bine primită de pasageri. Programul de vară vine cu multe noutăţi (...) Am introdus zboruri noi de la Iaşi către Bologna, Torino şi Londra, zboruri care se bucură de succes, având în vedere că rezervările pe aceste rute sunt în continuă creştere“, a declarat Christian Heinzmann, director general executiv al companiei Tarom.

Datorită creşterii numărului de pasageri pe rutele Bucureşti-Amsterdam şi Bucureşti-Frankfurt şi retur, au fost introduse zboruri suplimentare, 3 frecvenţe săptămânale la Amsterdam şi două frecvenţe săptămânale la Frankfurt.

Destinaţiile Amman şi Beirut, care până în prezent erau operate împreună, vor fi operate independent.

„Începând cu programul de vară, Tarom va opera trei zboruri săptămânale directe la Beirut, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, şi două zboruri săptămânale directe la Amman, în zilele de marţi şi sâmbătă.“ Din noiembrie anul trecut, conducerea Tarom a fost preluată de belgianul Christian Heinzmann. În 2011, compania a finalizat cu afaceri de 220 de milioane de euro şi pierderi de 60 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Pierderile totale în perioada 2008-2011 se ridică la peste 180 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO