Eveniment

Trezoreria vrea să vândă titluri de 1 mld. de lei

Autor: Claudia Medrega

11.04.2011, 11:23 35

Ministerul Finanţelor aprogramat pentru astăzi o licitaţie cu certificate de trezorerie cuscadenţa la un an în valoare de un miliard delei.

La licitaţia anterioară cu astfel de titluri,organizată în 4 aprilie, Trezoreria a plasat certificate în valoarede 1,75 miliarde de lei (aproape 424 mil. euro), cu mult pestevaloarea planificată, de un miliard de lei.

Pe fondul unui interes ridicat din parteainvestitorilor - ofertele de cumpărare au totalizat atunci 3,4 mld.lei. Titlurile au fost plasate la un randament mediu de 6,88% pean, faţă de 6,97% pe an, la licitaţia similară de la sfârşitullunii martie. Astfel, a fost inversată şi tendinţa din ultimeledouă luni de creştere a randamentelor la titlurile destat.

Pentru întreaga lună aprilie ministerul a anunţat căvrea să atragă fonduri de 4,5 miliarde lei prin vânzarea detitluri, cu 24% mai mult faţă de martie, când a împrumutat 3,6miliarde lei.

În primul trimestru, Finanţele au angajat împrumuturide 15,1 miliarde lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate detrezorerie, valoare plasată la limita inferioară a programului de15-17 miliarde lei.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO