Eveniment

Urmează Deloitte Gala Best Managed Companies 2022 România. Cristian Popa, BNR şi Cristian Nacu, unii dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri de investiţii, vin la Gala Best Managed Companies 2022 România

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie BNR

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie BNR

Autor: Răzvan Botea

16.11.2022, 00:05 159

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) şi Cristian Nacu, senior country officer România şi Moldova la International Finance Corporation - divizia de investiţii a Băncii Mondiale - vin la Gala Best Managed Companies 2022 România, eveniment organizat de Deloitte România în parteneriat cu Banca Transilvania şi cu sprijinul media al Ziarului Financiar.

Cristian Popa este la BNR din 2019, după o carieră de 13 ani în mediul privat. Este absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti şi  are mai multe certificări, printre care şi CFA - chartered financial analyst.

Cristian Nacu a condus timp de 10 ani fondul de investiţii Enterprise Investors şi din 2018 este senior country officer la International Finance Corporation (IFC) România şi Moldova, divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

Deloitte România organizează joi, 17 noiembrie, cu sprijinul media al Ziarului Financiar, Gala Best Managed Companies 2022 România, care va fi transmisă live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

În cadrul galei vor fi prezentate companiile care au obţinut recunoaşterea Best Managed Companies, un program Deloitte Private, susţinut în România de Banca Transilvania. Peste 20 de companii antreprenoriale cu afaceri între 10 şi 75 de milioane de euro, din România, au participat la program, care oferă o certificare companiilor private pentru excelenţa în management, pe baza unei metodologii internaţionale ce analizează modul în care este organizat şi condus businessul raportat la bunele practici internaţionale.

 

Cum funcţionează programul Best Managed Companies

Companiile selectate în urma completării formularului de înscriere au intrat în faza de workshop-uri facilitate de profesionişti din cadrul Deloitte şi Banca Transilvania, care le-au permis să îşi analizeze performanţa potrivit metodologiei internaţionale Deloitte, care se bazează pe patru piloni: strategie, cultură şi angajament, inovaţie şi resurse, guvernanţă şi aspecte financiare.

Fiecare companie participantă la faza de workshop-uri a trecut printr-o auto-analiză a aspectelor strategice şi operaţionale, exerciţiu care a permis un transfer de cunoştinţe privind bunele practici internaţionale de la experţii care au facilitat workshop-urile către echipele de management ale companiilor şi identificarea punctelor forte, precum şi a zonelor de dezvoltat, transmit reprezentanţii Deloitte.

La finalul acestei etape, un juriu independent, format din experţi în domenii variate, relevante pentru mediul antreprenorial - Banca Naţională a României, Bursa de Valori Bucureşti, International Finance Corporation, Academia de Studii Economice -, a analizat companiile participante şi a decis care sunt acelea ale căror practici de organizare şi management al afacerii respectă standardele Best Managed Companies.

De aceea, pentru companiile înscrise, finalitatea programului este mai degrabă o certificare, decât un simplu premiu, iar cultura Best Managed Companies încurajează participarea repetitivă şi îmbunătăţirea rezultatelor de la an la an. Pentru companiile care primesc această recunoaştere, certificarea poate fi validată anual, cu condiţia menţinerii sau îmbunătăţirii performanţei raportat la setul de standarde internaţionale obiective. Pentru companiile înscrise, dar care nu s-au aflat pe lista celor care au primit această recunoaştere, certificarea poate fi obţinută la ediţiile următoare, în urma îmbunătăţirii zonelor identificate ca deficitare în cadrul workshop-urilor. Experienţa programului în alte state arată că, prin participări succesive, cele mai multe companii necertificate iniţial ca Best Managed evoluează semnificativ din punct de vedere calitativ şi chiar primesc titlul.

În numeroase ţări în care Deloitte organizează programul Best Managed Companies, în jur de o treime dintre companiile selectate pentru a doua fază, a workshop-urilor, ajung pe lista celor care primesc certificarea. Cum se va poziţiona România? Urmăriţi gala pe 17 noiembrie 2022, de la ora 19.00, pentru a afla.

Cristian Nacu, senior country officer IFC România şi Moldova, divizia de investiţii a Băncii Mondiale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO