Eveniment

VIDEO - Protestele de la Universitate au degenerat. Jandarmii au fost atacaţi cu sticle incendiare şi au ripostat cu gaze lacrimogene. SMURD a intervenit pentru 5 persoane, intre care 2 jandarmi

Protestele de la Universitate au degenerat. Jandarmii au fost atacati cu sticle incendiare şi au ripostat cu gaze lacrimogene

Autor: Adrian Voicu

15.01.2012, 19:54 1221

22:24 Jandarmii aleargă pe străduţele din Centrul Vechi după protestatarii violenţi care continuă să arunce cu pietre. Cel puţin 10 oameni au fost băgaţi într-o dubă

Ora 22:10 Protestatarii violenţi continuă luptele cu jandarmii în zona Sfântul Gheorghe în încercarea de a reveni în Piaţa Universităţii. O persoană aflată printre ziariştii care filmau luptele a fost reţinută de forţele de ordine deoarece nu a putut prezenta o legitimaţie de ziarist.

Ora 21:37 Bulevardul Regina Elisabeta a fost redeschis circulaţiei. Violenţele continuă în zona Unirii

Ora 20:57 Violenţele s-au mutat între magazinul Cocor şi staţia de metrou Unirii, protestatarii aruncând cu pietre înspre jandarmii prezenţi în zonă. În zona Universitate, protestatarii paşnici continuă să scandeze împotriva lui Traian Băsescu şi a guvernului Boc.

Ora 20:20 Protestatarii au dărâmat o tonetă de ziare de pe Bulevardul I.C. Brătianu şi i-au dat foc. Focul a fost stins, locul fiind curăţat ulterior de mai multe maşini de salubritate sub fluierăturile protestatarilor.

Protestul din Piaţa Universităţii a devenit violent după ce oamenii au rupt gardurile şi au ieşit în bulevard, blocând circulaţia şi aruncând cu pietre şi bucăţi din caldarâm în jandarmi. Manifestanţii din Piaţa Universităţii au rupt cordoanele de jandarmi au ieşit în bulevard, în scopul de a ocupa piaţa.

VIDEO LIVE DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII

Traficul rutier a fost blocat. Incidentele au avut loc în faţa Teatrului Naţional. Unii dintre protestari au aruncat cu torţe aprinse, cu pietre, cu bucăţi din caldarâm şi alte obiecte contondente, în bulevard şi spre jandarmi.

Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene. Ei au apelat la echipamentul de protecţie, având căşti de protecţie şi bastoane.

Aproximativ 50 de jandarmi fug după manifestanţii care au participat la astfel de violenţe. Alţi 40 de jandarmi intervin în stradă refăcând cordonul. O sticlă incendiară aruncată de unul dintre protestatari a atins o persoană, jandarmii stingând focul care a cuprins hainele acesteia.

Echipajele SMURD au intervenit pentru a acorda Îngrijiri medicale În cazul a cinci persoane, dintre care doi jandarmi, la Universitate, statistica fiind valabilĂ pana la ora 19.30. Două femei au fost transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti după ce au leşinat, informează Pro TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO