Politică

Băsescu a dat sarcini guvernului Ungureanu din primul minut

Băsescu a dat sarcini guvernului Ungureanu din primul minut

Autor: Iulian Anghel

10.02.2012, 00:07 1646

Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu a depus aseară jurământul la Palatul Cotroceni, după ce a trecut la limită de votul Parlamentului, cu doar cinci voturi peste majoritatea necesară de 232 de voturi.

Preşedintele Traian Băsescu a "trasat" în timpul ceremoniei de depunere a jurământului mai multe sarcini noului guvern: să înceapă un proces de restabilire a nivelului de trai al populaţiei; să impună transparenţa în activitatea Guvernului, să adopte noul proiect al legii sănătăţii, dar şi proiectul descentralizării administrative - un proces care, în opinia şefului statului, va fi greu şi se va întinde pe 2-4 ani.

Preşedintele a vorbit despre tinereţea membrilor guvernului, afirmând că politicienii de vârsta sa trebuie să se retragă pentru a lăsa locul celor care la Revoluţie nu împliniseră vârsta majoratului. Guvernul Ungureanu s-a reunit, după depunerea jurământului, în prima sa şedinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO