Politică

Boc: Decizia privind suspendarea lui Traian Băsescu este un demers iresponsabil

Boc, despre decizia USL privind suspendarea: Este un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită

Autor: Emma Toader

21.11.2011, 15:04 201

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că solicitarea opoziţiei de suspendare a şefului statului "este un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită".

"Este un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită", a declarat Emil Boc, după şedinţa BPN al PDL, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Liderii USL au anunţat, luni, că au decis declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că acest demers al USL "nu e un moft, nu e o invenţie de agendă" şi a adăugat că este conştient de faptul că "este o lume în care politicienii i-au obişnuit pe toţi cu demersuri care să însemne altceva".

Antonescu a afirmat că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze "o largă dezbatere publică" în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui "un larg curent public".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO