Politică externă

Chisinaul, acuzat de implicare in atacul terorist de la Tiraspol

07.07.2006, 19:29 17

Autoritatile transnistrene sustin ca este posibil ca explozia produsa ieri dimineata, la Tiraspol, care s-a soldat cu moartea a opt persoane, sa fi fost provocata de serviciile de securitate de la Chisinau.
In replica, ministrul moldovean al reintegrarii, Vasile Sova, a declarat ca explozia de la Tiraspol este o tragedie, nu un incident, si a exclus orice implicare a Chisinaului in acest caz, mentionand ca nu intelege "ce fel de oameni ar putea face asemenea acuzatii la adresa Republicii Moldova. Oleg Beleacov, adjunctul ministrului transnistrean al afacerilor interne, a declarat ca, potrivit investigatiilor efectuate, explozia a fost declansata de un dispozitiv cu detonator electromagnetic. Se pare insa ca acesta a explodat inainte de termen. Conform oficialului, autoritatile transnistrene presupun ca explozibilul urma sa fie folosit la comiterea unui act terorist sau a unui "asasinat la comanda".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO