Prima pagina

Companiile petroliere si de gaz urca pe bursele europene, bancile pierd

21.11.2007, 13:33 6

Companiile de gaz si de petrol, precum BG Group si BP, au urcat pe bursa din Londra, investitorii asteptantdu-se la atingerea pragului de 100 de dolari pe barilul de petrol.

Actiunile BG Group au urcat 1,9%, Royal Dutch Shell a avansat 1,4%, BP a castigat 1,2%, iar Tullow Oil a obtinut o crestere de 0,4%.

Pretul petrolului s-a apropiat de valoarea de 100 de dolari intr-o sedinta de tranzactionare electronica, astazi, dolarul coborand la un nou record, de 1,4855 dolari pentru un euro.

Printre pierzatorii de astazi s-au aflat bancile, care au pus accentul pe imprumuturi ipotecare, si constructorii: Alliance & Leicester a scazut cu 5,3%, Barratt Developments a coborat cu 4% si Persimmon a pierdut 3,8 procente, investitorii fiind ingrijorati de evolutia ratelor dobanzilor in lumina cresterii pretului petrolului.

Northern Rock a iesit de asemenea pe pierdere, coborand cu 12,4 procente, dupa ce a confirmat ca ap primit inca cateva propuneri de preluare. MarketWatch

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO